Набират 3 500 строителни работници за работа в Израел 16.01 | 16:35

Работа ще може да се започне не по-късно от 1 април 2012 г.

От Андриян Георгиев

Агенцията по заетостта обяви, че набира 3 500 професионални строителни работници за временна работа в Израел, съгласно подписаната спогодба между България и Израел за набиране и осигуряване на временна заетост на граждани на двете страни, съобщават от агенцията. 

Израел предлага работа за кофражисти, арматуристи, специалисти за керамични облицовки и мазилки.  Максималният срок на временната заетост на наетите е 3,5 години, считано от датата на влизането им в Израел.

Работа ще може да се започне не по-късно от 1 април 2012 г.

Българските работници ще подпишат едногодишен трудов договор с възможност да бъде продължен.

Кандидатите трябва да са български граждани на възраст между 25 и 40 години, да не са  работили в Израел, да нямат роднини първа степен там, да не са осъждани.

Минималната месечна  заплата на строителните работници в Израел е приблизително 1500 USD (1 щатски долар = 3.8 шекела) за 211 работни часа месечно. За всеки час извънреден труд се заплаща допълнително.  

Кандидатите трябва да притежават диплома/удостоверение за завършено професионално образование/обучение и да имат най-малко 3 години доказан професионален опит, отразен в трудовата книжка, или да имат 5 години доказан трудов стаж по съответните специалности, който да бъде отразен в трудовата книжка. 

Минималната прогнозна месечна заплата на строителните работници в Израел е приблизително 1500 USD (1 щатски долар = 3.8 шекела) за 211 работни часа месечно. За всеки час извънреден труд се заплаща допълнително по завишена тарифа, съобразно броя на действително отработените часове. За периода на заетостта на българските работници ще бъде осигурено подходящо жилищно настаняване.

Водещи

Най-четени