Над половин милион лева потичат за модернизация на работните места 23.07 | 17:35

По-добро място за работа ще бъде осигурено на 1871 работници и служители

От Цанка Донкова

Над половин милион лева потичат за модернизация на работните места. Те са отпуснати от Фонд "Условия на труд” (ФУТ). Това стана ясно след подписаните в съобщават от Министерството на труда и социалната политика (МТСП) договори за проекти между ФУТ и 13 фирми, съобщават от ведомството.

Дейностите на предприятията са в различни сектори, сред които са добив и обогатяване на руди, производство на електронни и електрически части за автомобили, строителство, текстилна промишленост и конфекция. проектиране и изпълнение на енергийни проекти, машиностроенем, медицина и производство на зърнени култури.

"С инвестициите в подобряване на условията на труд се постигат по-качествени работни места, а предприятията повишават конкурентоспособността си”, подчертава управителят на ФУТ и заместник-министър на труда и социалната политика Светлана Дянкова. Тя посочи още, че усилията на МТСП са насочени към активиране участието на малки и средни предприятия, които желаят да получат подкрепа от държавата, за да подобрят работните си места.

С осигурената от ФУТ финансова подкрепа фирмите ще реализират проекти, с които ще подобрят условията на труд в базите си, ще се модернизират социално-битовите условия, ще се повиши качеството на микроклимата в предприятията. По-добро място за работа ще бъде осигурено на 1871 работници и служители.

Водещи

Най-четени