Най-евтиният вариант е КТБ да бъде спасена, а не затваряна 21.07 | 20:42

Това е най-добрият вариант за банковата система на страната, смята Чавдар Николов

От iNews.bg

Корпоративна търговска банка (КТБ) трябва да бъде спасена, а не затваряна. Това е най-добрият вариант за банковата система на страната. Това коментира  икономистът Чавдар Николов.

По думите му затварянето на КТБ ще разклати цялата система и банковата криза няма да може да бъде избегната.
"Най-евтино за цялата система ще излезе едно спасяване на банката. Още повече, че никой досега не е изтъкнал причина, поради която банката изпадна в тази тежка ситуация, освен интриги, които според мен са не само вътрешни, а и международни", обясни Николов пред агенция "Фокус".

По негово мнение едно затваряне на банката ще разклати цялата система и тогава вече ще бъде трудно да се избегне банкова криза.

"Банковата криза в България, която ни изглеждаше смешна и измислена в самото начало, в момента става реалност и управляващите най-после трябва да разберат, че банки не се затварят току така", допълни икономистът.

Според Николов най-добре би било след две години – от януари 2017, България да влезе в Еврозоната. Това би имало много положителен ефект върху българската икономика, тъй като валутният борд вече се е изчерпал и вече не е спирачка.

Водещи