Наливат 16 млн. лв. в Панорамата 08.02 | 17:17

Държавата отпуска по над милион за общините Никопол, Белене и Левски

От Петя Бързилска

Над 16 млн. лева отпуска държавата за Плевенска област през 2014 г. по публичната инвестиционна програма "Растеж и устойчиво развитие на регионите".

Седем от 11-те общини в района ще получат финансиране на проекти, като най-мащабните проекти ще се реализират в Плевен, съобщава БНР.

С 3,8 млн. ще се изгради новата сграда на бъдещия Факултет по фармакология към Медицинския университет в града.

Областният център получава и 2 млн. лева за проектиране и началните строителни дейности на многофункционална спортна зала с над 3 060 седящи места.

Държавата отпуска по над 1 млн. лева за общините Никопол, Белене и Левски. Със средствата ще се финансира изграждането на подпорни стени, реконструкцията на улици и на селски площади.

"Това правителство показа, че област Плевен е приоритет, че северозападният район не е забравен и имаме едни хубави проекти, които са одобрени като средства. Сега остава от институциите и от общините да покажат достатъчния административен капацитет и проектна готовност, за да ги превърнат във факт", коментира Областният управител Илиян Йончев.

Припомняме, че по програмата "Растеж и устойчиво развитие на регионите" над 7 млн. лв. ще получат общините в Търговищка област.

Най-четени