Напрежение и обвинения между ДКК и директора на държавната млекопреработвателна компания (ОБЗОР) 22.02 | 17:30

Николай Маринов беше освободен, след като намали цените на продуктите във фирмените магазини

От iNews

Напрежение и взаимни обвинения между Държавната консолидационна компания и изпълнителния директор на "Ел Би Булгарикум”. Николай Маринов беше освободен от ръководния пост на държавната млекопреработвателна компания, след като намали цените на продуктите във фирмените магазини.

От компанията твърдят, че решението да бъде освободен от поста е взето заради редица сигнали за нарушения.

Според Николай Маринов до уволнението му се е стигнало след засегнати лични интереси. Според него "мафията е победила държавата”. Той припомни на пресконференция, че уволнението му идва 3 дни след като е обявил, че ще намали цените на хранителните продукти с до 30%. Зад действията на ДКК той вижда предпоставка на фалит и приватизация на "Ел Би Булгарикум”.

Що се отнася до твърденията на ДКК, че има продукти с неясен произход, Маринов ги определи като опасен прецедент и попита защо директорът на ДКК Венцислав Димитров коментира некачествени продукти на собствената си компания. Според Маринов всички продукти са с нужното качество. Маринов каза, че е писал 4 доклада до министъра на икономиката и индустрията Никола Стоянов за всичко, което се случва в "Ел Би Булгарикум”, но и до днес няма отговор.

Според Маринов самият министър Стоянов и шефът на ДКК са договаряли доставки на мляко от Унгария с масленост под нормата. Според Маринов те са обслужвали чужди интереси, , предава NOVA.

Ръководството на държавната консолидационна компания (ДКК) даде брифинг по повод отстранения изпълнителен директор на държавната фирма "Ел Би Булгарикум" Николай Маринов.

Водещи

Най-четени