Никой не иска да стопанисва централния плаж на Балчик 13.05 | 13:06

Втора тръжна процедура ще има и за плаж "Русалка"

От Елена Коцева

Няма нито един кандидат да стопанисва централния плаж на Балчик.

За централната ивица в Белия град са били поискани най-малко 51 589 лева, но никой не е пожелал срещу тази цена да се грижи за плажа.

Това съобщиха от Областна управа в Добрич по повод обявените търгове за отдаване под наем на три плажни ивици по Добруджанското Черноморие.

Подготвя се втора процедура, каквато ще има и за плаж "Русалка”, който също не е бил пожелан за стопанисване срещу стартовите 15 хиляди лева за година.

Единствено за ивицата "Иканталъка I” е определен наемател за пет години – това е варненското дружество "Уайт Коуст”, което е спечелило търга срещу 8 300 лева годишно. Изискване е да бъдат осигурени безопасни условия за ползване с медицинско обслужване.

Ивицата на Двореца в Балчик се стопанисва от културния център, като в момента се поставят чадърите и се благоустроява целия район с нови водни каскади и градинки.

Областната управа в Добрич вече е предоставила под наем след проведени търгове Новия плаж в Балчик, Божурец-Топола край Каварна и плажа край Международния детски лагер в Кранево.

Няма определен стопанин все още и за Централния плаж в Кранево. Търгът е днес в Министерство на регионалното развитие и благоустройството.  Активната плажна ивица там е над 34 дка, с начална цена над 177 хиляди лева и наемно отношение за пет години.

Водещи

Най-четени