Нов алианс обединява три големи авиокомпании 12.11 | 07:06

Американските Continental Airlines и United Airlines се сливат с японската ANA и създават най-голямата самолетна компания в света

От Кристалина Илиева

Нов трансокеански превозвач стартира дейност на американския пазар - властите в САЩ одобриха сливането на трите компании United Airlines, Continental Airlines и японската ANA.

Разрешението на американското транспортно министерство дава възможност на новоформираната компания веднага да подреди графиците си за полети и продажбите, предаде АФП.

Припомняме, че на 1 октомври United Airlines и Continental Airlines се обединиха, за да създадат най-голямата самолетна компания в света, наречена United Continental. Сега и японският превозвач ще има възможност да се свърже с тях, „осигурявайки на клиентите, които пътуват между Азия и Америка много по-удобен график за пътуване и по-широк спектър от услуги“ коментират от компаниите.

Общото начинание, което се очаква да заработи с пълна сила през пролетта на 2011 година, е отговор на други глобални алианси като например Оneworld, съставен от American Airlines и British Airways или SkyTeam, който включва базираната в САЩ Delta и Air France.

Водещи

Най-четени