Нов план за оздравяване на БДЖ ще бъде представен другата седмица 12.09 | 18:35

Той ще е основа за следващите преговори с кредиторите на компанията

От iNews.bg

Транспортното министерство, ръководството на БДЖ и кредиторите на дружеството ще разгледат нов вариант за стабилизиране на компанията. Обсъждането е насрочено за идната седмица. Съгласието за това е било постигнато по време на среща между вицепремиера Екатерина Захариева, служебният министър на транспорта Николина Ангелкова, представители на Българската банка за развитие и на железниците. От своя страна от кредиторите на холдинга са присъствали хора от KFW, както и от облигационерите.

В плана ще бъдат посочени конкретни действия, срокове и мерки. То ще послужи за основа при следващите преговори, които се очаква да се проведат в началото на месец октомври.

По време на срещата кредиторите на БДЖ са подчертали, че писмото за подкрепа от ЕК, изпратено до Ангелкова тази седмица, е изключително важна стъпка напред в преговорния процес. В него се казва, че държавната помощ за преструктуриране на БДЖ е допустима.

 

Двете страни постигнаха консенсус за активна работа в посока финализиране на взаимно приемливо споразумение, което да урежда отношенията на държавните железници с кредиторите и облигационерите, съобщават от транспортното министерство.

Водещи

Най-четени