Нова визия за бутилките "Шуменско" 14.07 | 13:56

"Карлсберг" България е инвестирала над 1 млн. лева за модернизация на фабриката в Шумен

От Деляна Петкова

От юли бутилките на бирата "Шуменско светло" и "Шуменско специално" имат нов облик. Светлото пиво е вече в релефна стъклена бутилка от 0.5 литра, с герба на марката и традиционния сребристо-червен етикет.

Традиционният гърлен етикет на утвърдената релефна стъклена бутилка е заменен от златисто алуминиево фолио на "Шуменско специално". То обгръща плътно гърлото и така го пази от нараняване и замърсяване, съобщиха от компанията.

Новата визия на двете бутилки беше представена официално днес в пивоварната на "Карлсберг" - България в Шумен. Тя няма да се отрази на цената на продуктите, която остава непроменена.

От началото на годината компанията е инвестирала близо 230 хил. лева в нови продукти от портфолиото на "Шуменско", като за 0,5 л ПЕТ са внедрени и допълнителни производствени мощности. Близо 400 хил. лева са вложени в нов флаш-пастьоризатор за пивоварната в Шумен, с който се постига 50% увеличение на скоростта на ПЕТ линията.

500 хил. лева пък са насочени за реновиране и модернизиране на варилните съоръжения и техния софтуер. Така инвестицията на компанията в пивоварната и новите продукти на "Шуменско" за първото полугодие надхвърля общо 1,1 млн. лева.

Водещи

Най-четени