Нови УТВ машини и вишки подсилват Електроразпределение Юг в Родопите  14.01 | 11:18

Новите 8 специализирани машини са разпределени в няколко точки за по-бърза реакция при нужда

От iNews.bg

В края на 2019 г. в Електроразпределение Юг  (част от EVN) беше доставена нова специализирана техника – 2 бр. нови UTV и 6 бр. нови високопроходими автовишки.

Новите УТВ (UTV) машини са позиционирани в Смолян и в Девин. Заедно с машините са доставени и ремаркета за по-бързото им транспортиране в различни части на територията на Електроразпределение Юг при необходимост. Всяко УТВ е оборудвано с лебедка, теглич, вериги за движение в сняг и кал, кабина с три места и предпазна рамка, осигуряваща механична защита на купето. Специализираната техника УТВ е предназначена за достъп в труднодостъпни места и пресечени терени в сложна зимна обстановка.

Първите УТВ бяха доставени в дружеството през януари 2019 г. и към момента те са позиционирани в Чепеларе и Кърджали. По този начин голяма част от труднодостъпните райони в Родопите се обслужват от новата модерна техника. Специализираните машини ще могат да се ползват от всички обучени за целта сътрудници на дружеството.

Допълнително нови 6 бр. високопроходими автовишки са доставени в Девин, Чепеларе, Димитровград, Раднево, Харманли и Момчилград.

2206714

Водещи

Най-четени