Новото ръководство на "Холдинг БДЖ" започна работа 02.04 | 14:02

Съветът на директорите проведе първото си събрание

От Елена Кирилова

Новото ръководство на "Холдинг БДЖ” ЕАД встъпи официално в длъжност и днес беше проведено първото заседание на Съвета на директорите, съобщават от компанията.

По време на заседанието станаха ясни функционалните задължения на всички директори и беше избран председател и заместник-председател. Това са съответно Велик Занчев и Николай Нейденов.

Изпълнителен директор на "Холдинг БДЖ” ЕАД е Чавдар Трендафилов, който е работил в системата на железниците. Той е заемал редица експертни и ръководни длъжности, които са свързани с експлоатацията на подвижния състав.

Велик Занчев е финансист, бивш изпълнителен директор на "Холдинг БДЖ” ЕАД. Той също е заемал множество ръководни длъжности, но в сферата на финансовия мениджмънт и е бил търговски директор в различни компании.

Кариерата му в "Холдинг БДЖ” ЕАД започва още през 2010 г. Тогава той оглавява Дирекция "Корпоративни дейности”. По-късно, между юли 2011 и август 2012 г. е избран за директор на Дирекция "Финанси и администрация” в дружеството. След това става изпълнителен директор на "Холдинг БДЖ” ЕАД.

Николай Найденов, който заема поста заместник-председател на Съвета на директорите, е юрист, който е започнал кариерата си в Министерството на правосъдието. Освен това е работил в Министерството на вътрешните работи, в частния сектор и в "Информационно обслужване” АД.

 

Водещи

Най-четени