Няма да гласуват актуализацията на държавния бюджет 04.08 | 14:32

Народните представители взеха решение да бъде обсъдена само тази на НЗОК

От iNews.bg

Актуализацията на държавния бюджет няма да бъде обсъждана от депутатите по време на днешното извънредно заседание на Народното събрание, предаде агенция "Фокус". Захари Георгиев от БСП потвърди, че отпускането на допълнителни средства за Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) ще бъде гласувано днес. Той отправи предложение по време на заседанието да не бъде разглеждан законопроектът за актуализация на държавния бюджет. В подкрепа за това гласуваха 78 народни представители. Против бяха 24 депутати, а един се въздържа.  

Припомняме, че миналата седмица парламентът прие на първо четене актуализацията на държавния бюджет. Това стана по време на извънредното заседание на депутатите в Народното събрание. Измененията бяха приети със 117 гласа "за", 61 гласа "против" и нито един въздържал се. Тогава народните представители гласуваха на първо четене и актуализацията на бюджета на Касата.

Внесеният от правителството в оставка законопроект предвижда увеличение на дефицита до 2,7% и ръст на държавния дълг до 3,4 милиарда лева. От получените средства 225 милиона лева ще бъдат насочени към бюджета на Здравната каса, а 2,7 милиарда – като буфер за финансовата стабилност на страната.

Водещи

Най-четени