Няма официална информация за продажба на Vivacom 10.06 | 19:14

От компанията заявиха, че няма да коментират слухове

От Мина Стойчева

В медийното пространство изтече информацията, че собственикът на българския Vivacom, холдингът Viva Telecom, възнамерява да продаде дела си в родната телекомуникационна компания до два месеца. В сайта Club Z цитираха анонимни източници, които твърдят, че настоящите собственици вече търсят нови инвеститори, които да купят техните акции. Целта на Viva Telecom е да постигнат преструктуриране на дълговете на българския оператор.

От Vivacom не потвърдиха дали се водят преговори за тяхната продажба. "Не коментираме слухове и непотвърдени информации. Ако имаме нещо да кажем, излизаме с официално съобщение”, казаха от PR отдела на компанията.

Припомняме, че в края на 2012 г. собственикът на телекомуникационната фирма беше сменен. Тогава дялът в нея на "НЕФ телеком България", който възлизаше на 93,99 %, беше продаден. Продажбата беше потвърдена и от компанията, която обяви, че сделката е "факт след одобрението на цялостната схема за преструктурирането на групата на БТК, в резултат на което, свързани с VTB Capital plc (VTB) и "Корпоративна търговска банка" АД (КТБ) лица придобиват мажоритарно дялово участие в преструктурираната група". Целта на сделката беше да се редуцира общия дълг на Vivacom, възлизащ на 1,7 млрд. евро.

Водещи

Най-четени