Нямало нарушения по отношение качеството на виното у нас 15.07 | 15:18

За месец юни са направени 31 проверки на български винопроизводители на територията на цялата страна

От Андриян Георгиев

Изпълнителна агенция по лозата и виното (ИАЛВ) е предприела серия от масирани проверки на винарски предприятия и търговски обекти съвместно с "Икономическа полиция”, Агенция "Митници”, НАП и КЗП за нередности по отношение на производството, преработката и търговията на гроздето, предназначено за производство на вино, на вина и винен оцет, на продуктите, получени от грозде. 

Проверявани са произхода и съдържанието на продуктите, както и документацията съгласно изискванията на Закона за виното и спиртните напитки, посочват от ИАЛВ.

За месец юни са направени общо 31 съвместни проверки на български винопроизводители на територията на цялата страна. За констатирани нарушения са издадени 2 задължителни предписания, 5 акта за административно нарушение и 5 наказателни постановления.

Констатирани са нарушения свързани с липса на документите за произход на продукта, предлагането, вида и продажбата на вина. Нарушения по отношение качеството на продуктите не са установени.

ИАЛВ продължава масираните проверки, като приема и сигнали за установени нерегламентирани продажби на вино на територията на Република България. 

Водещи

Най-четени