ОП "Транспорт" - шампион по еврофондове 02.08 | 13:31

Следващата година ще бъде предизвикателство в областта на еврофондовете, смята Дончев

От Ралица Стоянова

Оперативна програма транспорт е шампион по еврофондовете с договорени 95% от предвидените средства. Това заяви министърът по управление на европейските средства Томислав Дончев в Бургас.

Малко изоставане се наблюдава при Оперативна програма "Околна среда", а в сектор "Рибарство и аквакултури" има проекти за 53% от парите, което усвоените средства са 17%.

Следващата година ще бъде предизвикателство в областта на еврофондовете, заяви министърът по управление на европейските пари.

През тази година трябва да приключат договарянията по настоящия програмен период, да се определи рамката за следващия и да се обслужат несравнимо по-големи плащания, обясни Дончев.

Към момента са договорени 81% от от цялата финансова рамка, която е 12,8 млрд. лева. Една четвърт от тези пари вече са платени на бенефициентите, участвали и спечелили проекти по оперативни програми.

В Бургас министърът откри днес Областен информационен център, информира БТА. Такива има още 27 в страната. По-късно днес Дончев ще участва в дебат на тема "Реализация на младите хора - България или Европа" и ще открие и изложението "Младежта в движение", организирано от Европейската комисия в партньорство с община Бургас. 

Водещи

Най-четени