Обезщетения без молби ще даде „Топлофикация“ на източните квартали 10.02 | 11:46

Компенсаците им ще бъдат вписани още във фактурите за февруари

От iNews.bg

"Жертвите" на студа заради авариите с парното в източните квартали на София ще получат обезщетения без да подават съответните молби до "Топлофикация". Абонатите там ще бъдат компенсирани още в сметките си за месец февруари, съобщиха от дружеството. От там допълват и че общите топломери в абонатните станции съхраняват данните за 160 параметъра за работата на съоръжението, както и за потреблението в съответната сграда и показанията не се нулират към 1 март.

Компанията ще предложи на принципала в лицето на Столичния общински съвет да бъдат обезщетени всички клиенти на топлорайон "София Изток”, които останаха без отопление и топла вода в резултата на мащабната авария, независимо дали става дума за 48 или повече часове. В момента се разработва методика за изчисление на компенсациите, съобразена с Общите условия на "Топлофикация" и тя ще бъде предоставена за разглеждане и одобрение от Столичен общински съвет.

Размерът на обезщетенията ще бъдe посочен на отделен ред в месечните съобщения за месец февруари. Абонатите ще получат фактурите след 15 март.

Водещи