Обсъждаме възможностите за инвестиции с Китай 12.12 | 09:01

Български производители ще участват на бизнес форум в Пекин

От Десислава Маданска

Конкурентните предимства на България и възможностите за инвестиции у нас ще са сред темите, които ще обсъди българската парламентарна делегация в Китай.

Посещението е до 17 декември по покана на председателя на Общокитайското събрание на народните представители Чжан Дъцзян и е в навечерието на отбелязването на 65-та годишнина от установяването на дипломатически отношения между двете страни.

В програмата са включени два българо-китайски бизнес форума - в столицата Пекин и в  индустриалния център Чунцин. Представители на 23 български компании от лозаро-винарския сектор, енергетиката, хранителната промишленост, земеделието, строителството, машиностроенето, финансовите услуги и туризма ще имат възможност да запознаят представителите на китайския бизнес със свои продукти и производства.

Ще бъдат организирани бизнес презентации и щандове с български стоки и продукти, информира БТА. Като предимства на страната ни пред китайските компании ще бъдат изтъкнати благоприятната инвестиционна среда, достъп до европейския пазар и ниските данъци.

Китай има подчертан интерес към участие в проекти в България за изграждане на пътища, жп и други инфраструктурни обекти, както и в трансграничното сътрудничество в региона. 

Делегацията ще е водена от Михаил Миков, а в състава са председателят на "Атака" Волен  Сидеров, заместник-председателят на комисията по отбрана Борислав Гуцанов и заместник-председателят на комисията по енергетика Мустафа Карадайъ. В официалната делегация са включени също министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Данаил Папазов и заместник-министърът на земеделието Явор Гечев. Българските парламентаристи ще бъдат придружени и от голяма бизнес делегация.

Водещи

Най-четени