Обсъждат „Бургас-Александруполис“ с представители на общините 13.11 | 13:07

Компанията очаква официалното на МОСВ за въздействието върху околната и социалната среда

От Елена Коцева

Проектната компания "Транс-Болкан пайплайн", която e отговорна за изпълнението на проекта за пренос на суров нефт "Бургас-Александруполис", ще започне обществени консултации с представители на общините, разположени по трасето на нефтопровода.

Това предава БТА, позовавайки се на съобщение от компанията.

В него се посочва още, че „Транс-Болкан пайплайн“ очаква официалното на Министерството на околната среда и водите (МОСВ), за да може да предостави допълнителна информация по оценката на въздействието върху околната и социалната среда.

В съобщението, цитирано от БТА, се отбелязва, че на 9 ноември МОСВ е приключило първия преглед на доклада за екологичната оценка на проекта. От компанията заявяват, че ще се съобразят с всички констатации и ще предоставят необходимите сведения и обстоятелствени пояснения, изискани от МОСВ, в срок.

Съгласно процедурата, следващият етап по оценката на доклада ще се извърши в срок до 30 дни от представяне на изисканата допълнителна информация от компанията.

Окончателно становище за екологичната оценка се очаква от министъра на околната среда водите в срок от 45 дни след окончателното завършване обществените консултации.   

Водещи

Най-четени