Общинските мерки по новата Селска програма ще се забавят със 7-8 месеца 17.09 | 14:50

В момента се прави всичко за усвояване на парите по старата ПРСР, обясни Танева

От Ростислава Иванова

До средата на 2016 г. ще бъдат отворени общинските мерки по новата Програма за размитие на селските райони (ПРСР) 2014–2020 г. Забавянето се налага, тъй като усилията на Министерството на земеделието и храните (МЗХ) са насочени към успешното приключване на старата програма. Това заяви министърът на земеделието и храните Десислава Танева при откриването на реновиран парк в Добринище, Община Банско, който е финансиран по проект от старата Селска програма.

"Всички усилия на администрацията на МЗХ и на Държавен фонд "Земеделие" в момента са насочени към успешното приключване на старата програма. Това зависи изключително от изпълнението на договорите с общините в селските райони", обясни тя.

Близо 5 млн. лв. са изплатените субсидии по договори от ПРСР 2007–2013 г. на Община Банско, посочи министърът и похвали кметовете в общината за тяхната инициативност.

Проектът "Благоустрояване и рехабилитация на общински имоти на територията на населени места в община Банско – гр. Добринище, с. Места и с. Филипово" е реализиран по мярка 322 "Обновяване и развитие на населените места" от ПРСР 2007-2013 г. и е на стойност над 1, 2 млн. лв.

 

 

Водещи