Оманският фонд и правителството са разговаряли за КТБ АД 26.06 | 09:52

Резултатите от срещата все още не са ясни

От Мина Стойчева

Представители на инвестиционния фонд на Оман са разговаряли с българското правителство и Българската народна банка по повод рекапитализирането на Корпоративна търговска банка АД (КТБ АД). Фондът е вторият по големина акционер в поставената под специален надзор финансова институция с дал от 30 на сто.

В същото време министър-председателят Пламен Орешарски намекна за възможност КТБ АД да бъде национализирана, в случай че акционерите в нея не успеят да се справят със създалата се ситуация.

"Разговорът между фонда на Оман и българското правителство се състоя на 24 юни, но решенията от него все още не са ясни", това коментира пред Reuters почетният консул на азиатската страна у нас.

В края на миналата седмица от оманския фонд поискаха да се срещнат с управителя на БНБ Иван Искров. Тогава неговите членове съобщиха, че са готови да подкрепят КТБ АД.

От своя страна друг акционер в Корпоративна търговска банка АД – руската "Внешторбанк" (ВТБ), която притежава акции на стойност около 10 млн. евро в КТБ АД, отхвърли възможността да участва в рекапитализацията на банката.  

Водещи

Най-четени