Онлайн продажбите нараснали със 7.7% за една година 08.06 | 13:40

НСИ отчита намаление на търговията на дребно с текстил, облекло, обувки, компютри и хранителни стоки

От iNews.bg

За година интернет продажбите в България, както и тези по телефона и пощата са се увеличили със 7,7%. Заедно с това ръст има при търговията търговията на дребно с фармацевтични и медицински стоки (с 5,6%) и на тази с автомобилни горива и смазочни материали (с 3,7%) през април 2015 г. за разлика от същия месец на миналата година, показват данните на Националния статистически институт (НСИ).

Данните показват, че през четвъртия месец на годината оборотът в търговията на дребно, нараства с 0,5% спрямо същия месец на 2014 г.

От националната статистика регистрират намаление при търговията с текстил, облекло, обувки и кожени изделия (с 4,5 на сто), в тази с компютърна и комуникационна техника (с 2,3 на сто), и на хранителни стоки, напитки и тютюневи изделия (с 1,2 на сто).

През април 2015 г. спрямо март месец е обаче оборотът при търговията на дребно с текстил, облекло, обувки и кожени изделия е нараснал с 6,9%. Този при търговията с автомобилни горива и смазочни материали също, но ръстът при тях е значително по-малък - с 0,6%.

От друга страна намаление има при търговията на дребно с фармацевтични и медицински стоки (с 1,5%), тази с компютърна и комуникационна техника (с 1%), с битова техника, мебели и други стоки за бита (с 0,5%) и търговията на дребно с хранителни стоки, напитки и тютюневи изделия с (0,2%).

Водещи

Най-четени