Основните храни са поскъпнали с до 18% за година 06.02 | 10:23

Захарта и колбасите поевтиняват

От Ралица Стоянова

Цените на едро на повечето хранителни стоки се увеличават през януари, отчитат от Държавната комисия по стоковите борси и тържищата.

Поскъпването е както спрямо декември, така и на годишна база.

За една година най-много - с 15 до 18%, са се повишили цените на брашното, олиото, яйцата, свинското и пилешкото месо.

Спрямо януари 2012 година, цената на сиренето се качва с 9,6 на сто, а на кашкавала - с 1,6%. Каймата е поскъпнала с 5%.

Спад в цените на едро има при захарта, ориза, лещата и рибата, както и при трайните колбаси.

През януари, в сравнение с декември, както и в сравнение с преди година, се наблюдава поскъпване на повечето плодове и зеленчуци, поевтиняване има само при чесъна и портокалите. 

Водещи

Най-четени