Оставки подадоха членовете на Управителния съвет на ДФЗ 09.07 | 17:52

Единствено директорът на структурата отказа да напусне поста си

От Мина Стойчева

Оставка подадоха членовете на Управителния съвет на Държавен фонд "Земеделие" (ДФЗ), информира Econ.bg. Решението за това е станало ясно по време на заседанието на институцията. Единствено директорът на фонда Мирослав Николов отказа да напусне поста си.

На днешното заседание агроминистърът Димитър Греков е поискал оставката на всичките 11 члена на Управителния съвет на структурата. От тях само шефът на фонда е отказал да подаде своите документи за напускане.

Конфликтът между Министерство на земеделието и храните и фонд "Земеделие" започна преди няколко седмици. Тогава министър Греков поиска оставката на Николов и на неговия заместник Виолета Александрова заради подадени оплаквания от бенефициенти на ДФЗ.

Димитър Греков подаде и сигнал до прокуратурата за неправомерно одобрени от структурата проекти. От своя страна от фонда също сезираха държавното обвинение.

Оставката на ръководителите на ДФЗ трябваше да бъде гласувана на заседание на Управителния съвет на 3 юли. То обаче не се състоя поради неприсъствие на представителите на институцията.

Водещи

Най-четени