Отварят архива на Централното управление на КТБ 29.06 | 16:40

Започнала е проверка на 20 кредита, гледат и получатели, и свързани лица

От Econ.bg

Международната компания AlixPartners, която беше наета да проследи паричните потоци на Корпоративна търговска банка (КТБ), е започнала проверка на 20 кредита от финансовата институция, като основен акцент в нея ще бъде поставен върху получателите на заемите и свързаните с тях лица. Това се казва в седмичния отчет на синдиците в КТБ.

Експертите от AlixPartners са успели да получат информация от външни източници, свързани с разследването. Това е станало чрез електронна технология за проследяване на финансовите потоци.

В анализа на синдиците се посочва още, че има издадена заповед за отварянето на архива на Централното управление на КТБ. По този начин ще се анализира информацията за движението на паричните потоци при Главната каса на финансовата институция.

В началото на месеца Фондът за гарантиране на влоговете (ФГВБ) избра американската консултантска компания AlixPartners да проследи паричните потоци на КТБ. От институцията тогава посочиха, че фирмата е с опит в разследването на банкови фалити.

Управителният съвет (УС) на структурата изпрати предложение към синдиците на КТБ за сключване на договор с AlixPartners, става ясно от съобщение на ФГВБ.

На 29 април бяха изпратени предложения към няколко чуждестранни компании, като на 19 май бяха избрани само двама кандидати. 

Водещи

Най-четени