Откриват модернизирани мощности в "Асарел Медет" 08.05 | 08:49

Инвестицията в панагюрското предприятие е на стойност 16,7 млн. лева

От Деляна Петкова

Модернизирана производствена мощност ще бъде официално открита в панагюрското предприятие "Асарел Медет", съобщиха от Министерството на икономиката, енергетиката и туризма (МИЕТ).

Общата стойност на инвестицията е 16,7 млн. лева, от които около 3,3 млн. са безвъзмездно финансиране по ОП "Конкурентоспособност". Средствата са вложени в  Обогатителната фабрика "Асарел", става ясно още от съобщението.

На официалната церемония по откриването на модернизираните производствени мощности ще присъства министърът на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев, както и кметът на община Панагюрище Никола Белишки и областният управител на Пазарджик Дончо Баксанов.

в компанията на изпълнителният директор на Лъчезар Цоцорков официалните гости е разгледат диспечерския пулт на рудник "Асарел", както и инсталация за екстракция и електролиза на мед.

"Асарел-Медет" е най-голямата българска минна компания за открит добив и обогатяване на медни руди. Годишно тя преработва към 13 млн. тона медна руда, което е близо 50% от националното производство на мед.

Компанията произвежда и предлага за страната и чужбина меден концентрат и катодна мед.

Водещи

Най-четени