Отложиха делото за отнетия лиценз на "Лукойл" 09.11 | 11:45

Адвокатите на Агенция "Митници" поискаха още време да са запознаят с нови доказателства

От Деляна Петкова

Административният съд в София отложи делото, което "Лукойл" заведе срещу Агенция "Митници" за 12 декември, съобщи БНР. Искът срещу агенцията е повдигнат заради отнетия лиценз на рафинерията.

Отлагането на делото е по искане на юристите на Агенция "Митници". Те поискаха още време, за да се запознаят с новопостъпили доказателства. Те са изпратени от вещите лица на "Лукойл"

По предварителни данни по това дело вече е изготвена и експертиза, която трябва да изясни дали  измервателните уреди в рафинерията и терминалът "Росенец" са  монтирани в изисканите от закона места и дали е започнато  монтирането им в законосъобразния срок.

iNews припомня, че на 27 юли от агенцията отнеха лиценза за данъчни складове на бургаската рафинерия. Причината е, компанията не монтира в срок измервателните уреди в рафинерията и терминал "Росенец". Само броени дни по-късно Административния съд в София обаче спря изпълнението на това решение след като от "Лукойл" подадоха жалба срещу действията на агенцията. 

Съдиите прецениха, че отнетият лиценз ще причини на жалбоподателя значителна или трудна поправима вреда. В крайна сметка рафинерията ще работи, докато от съда не се произнесат по повод пуснатата жалба, стана ясно в следващите часове.

Междувременно от компанията започнаха ускорено да поставят необходимите измервателни уреди. Поставянето им ще струва около 27 млн. долара.

Водещи

Най-четени