Отпада регистрацията на зеленчукопроизводителите по Търговския закон 16.01 | 17:09

Поправката ще бъде готова до месец, обеща земеделският министър

От Деляна Петкова

Зеленчукопроизводителите, които продват по тържищата, няма да се регистрират по Търговския закон. Новината съобщи министърът на земеделието и храните Мирослав Найденов. Днес (16 януари) той беше на среща със земеделци в Пазарджик, пише Министерството на земеделието и храните.

В момента Законът за стоковите борси и тържища се променя - текстовете са вкарани в Народното събрание и поправката ще бъде готова до един месец, заяви още министърът. По негови думи връщаме нещата по стария ред защото страдат най-дребните производители.

Найденов разговаря и с Едуард Стойчев, директор на Агенцията по стоковите борси и тържищата. Двамата изразиха своето желание да бъде въведен ред в сектора. 

"Трябва да се преборим с нерегламентираните търговци и прекупвачите", заяви министърът и допълни, че трябва да има режим и да се отсеят нелегалните прекупвачи, които работят на гърба на дребните зеленчукопроизводители.

За първи път тази година зеленчукопроизводителите ще получат субсидии. За целта са предвидени 25 млн. лева, които ще се отпускат на базата на количество и качество, допълват още от МЗХ.

Водещи

Най-четени