Отпускат още 15 млн. лв. за разширяване на метрото 13.04 | 15:16

Кабинетът разпредели допълнителни разходи от бюджета в размер на 19 млн. лв.

От iNews.bg

Кабинетът одобри допълнителни разходи и трансфери в размер на общо 19,078 млн. лв. От тях 15 млн. лв. ще бъдат преведени в бюджета на Столична община за финансиране на разширяването на метрото с трети лъч - от бул. "Владимир Вазов" до кв. "Красно село".

Това съобщиха от правителствената пресслужба след днешното заседание на Министерския съвет.

Третата линия на метрото в столицата ще е с дължина 8 км и ще има 8 метростанции. Средствата ще отидат и за съфинансиране на разширението на втора метролиния в южна посока от метростанция "Джеймс Баучер" до кв. "Хладилника", с изграждане на още една метростанция.

От допълнителните средства, гласувани от министрите, се предоставят 400 000 лв. по бюджета на съдебната власт, предназначени за прокуратурата - за извършване на разплащания по възложената комплексна съдебно-счетоводна експертиза.

На президентството пък се отпускат допълнителни 250 000 лв. за частично покриване на дължимите разходи към "Авиоотряд" 28 във връзка с официалните задгранични визити на държавния глава.

Предвидено е и увеличение на вноската в общия бюджет на Европейския съюз по централния бюджет за 2016 г. за сметка на бюджета на Министерството на финансите в размер на 5 919 лв.

На община Девин се предоставят 2,46 млн. лв. за рехабилитация и реконструкция на водопровод за минерална вода, чрез който ще се подпомогне развитието на региона като основен балнеолечебен и туристически център.

За община Доспат са предложени допълнително 962 000 лв. за ремонт на СОУ "Димитър Благоев", което ще позволи да се оптимизират училищната инфраструктура и разходите на територията на общината за поддръжка на училищната мрежа.

Средствата по бюджета на Столична община се предоставят за сметка на предвидените средства в централния бюджет за 2016 г. Средствата по бюджета на останалите първостепенни разпоредители с бюджет се предоставят за сметка на преструктуриране на разходите по централния бюджет, уточниха от Министерски съвет.

 

 

Най-четени