Офертата за покупката на NYSE Euronext - с 2 млрд. долара по-висока 19.04 | 17:52

Nasdaq и ICE предлагат и обезщетение от 350 млн. долара, ако сделката не получи одобрение от регулаторите

От Ивайло Ачев

Американската технологична борса Nasdaq и колегите им от ICE вдигнаха офертата си за NYSE Euronext в опит да тушират окончателно предложението на Deutsche Boerse.

Първото предложение не срещна одобрението на борда на директорите на NYSE.

Новата оферта на Nasdaq и ICE е с 21% по-висока (2 млрд. долара). Предложението е на стойност 42,67 долара за акция, т.е. със 17 цента повече от предишната оферта, съобщават от Nasdaq. От своя страна Deutsche Boerse предлага 35.29 долара за акция от NYSE.

Освен това Nasdaq и ICE предлагат и обезщетение от 350 млн. долара, ако сделката не бъде одобрена от регулаторните органи.

От Nasdaq коментират още, че са задвижили процедурата по уведомяване на американските регулаторни органи за плановете си и скоро може и да имат отговор относно възможността за сключване на сделката.

Ако Nasdaq и ICE успеят в намеренията си, то бизнесът на NYSE Euronext ще бъде разделен – плаформата за търговия с деривати Liffe ще отиде при ICE, докато Nasdaq ще вземе борсите в Ню Йорк, Париж, Брюксел, Амстердам и Лисабон, които сега са управлявани от NYSE Euronext.


Водещи

Най-четени