Още 4,5 млн. лв. за доизграждането на ГКПП „Маказа” 27.07 | 14:45

Граничният проход "Маказа" е компонент от трансевропейския коридор IX

От Андриян Георгиев

Правителството е осигурило допълнителни 4,5 млн. лв. за изграждане на граничния проход "Маказа”, както и за извършване на инженерно-укрепителни работи по довеждащия път, техническата довеждаща и площадкова инфраструктура, монтажни помещения и доставки на специализирано оборудване, съобщават от правителствената информационна служба.

Средствата са разпределени по бюджетите на следните министерства:

- на регионалното развитие и благоустройството (до 3 765 800 лв.) – за финансиране изграждането на пътна, довеждаща и площадкова инфраструктура на "Маказа” и инженерно-укрепителни работи по довеждащия път;

- на вътрешните работи (до 268 000 лв.) – за финансиране на оборудване и обзавеждане за граничен контрол и телекомуникационни мрежи;

- на финансите (до 134 000 лв.) – за доставки и монтаж на помещения на граничния преход.

На областната администрация в Кърджали са отпуснати 332 хил. лв. – за доставки и монтаж на помещения, държавни символи и площадково оборудване.

Обектът се изгражда съобразно междудържавна спогодба с Гърция от 1996 г. за изграждане пътна връзка между двете държави с граничен преход по направление Хасково - Кърджали - Комотини - пристанище Александруполис, като компонент на трансевропейски коридор IX (Север-Юг).

Водещи

Най-четени