Още пари за образование, иновации и за младите ще стимулират заетостта в ЕС 11.07 | 16:30

Над 800 хил. души ще получават субсидии по програми за окуражаване на младежите, за иновациите и за образование

От iNews.bg

Европейската комисия (ЕК) разкри някои от плановете си за стимулиране на заетостта. В изпълнение на стратегията си от Комисията имат намерение да удвоят субсидиите, отпускани за младежи, за учители и проучвания.

През тази година около 400 хил. души, отговарящи на критериите, ще получат субсидии от европейските фондове. Но в бъдеще техният брой ще бъде над 800 хил., допълват от Комисията. Плановете за увеличаване на субсидиите в тази област ще залегнат в бюджета за периода 2014 – 2020 година.

Инвестициите само в сектора на иновациите ще доведе до повече възможности за работа в сектор, който представлява 4.5% от брутния вътрешен продукт (БВП) на ЕС.

Новите мерки са много добра новина за младежите и организациите, активни в областта на образованието, креативността и иновациите, коментира комисарят по въпросите на образованието и културата Андрула Василиу. Тя представи идеите на специална конференция в Брюксел.

Тя допълни, че плановете са част от целите в Стратегията 2020, която трябва да допринесе за устойчив ръст на икономиката на общността.

Повече подробности за разпределянето на бюджета по подобни програми за отпускане на субсидии от ЕК обещават през есента.

Най-четени