Панама ще разкрива собственици на офшорки и паричните им потоци 11.04 | 15:33

Страната възнамерява да се присъедини към международната система за обмен на данни и борба с укриването на данъци

От iNews.bg

Панама ще се присъедини към международната система за обмен на информация за банкови сметки, парични потоци и данъчни задължения. Причината е разразилият се от миналата седмица скандал с офшорните компании, придобил популярност като "Документите от Панама”. Новината съобщи генералният секретар на Организацията за икономическо сътрудничество и развитие Анхел Гуриа.

"Миналата седмица разговарях по телефона с вицепрезидента и министър на външните работи на Панама Исабел де Сайнт Мало де Алварадо, по време на който тя заяви, че страната й възнамерява да сътрудничи изцяло за разплитането на случаите. Смятам, че появата на "Документите от Панама” ще повлияе положително на правителството на страната и тя ще се присъедини към усилията на света за постигане на пълна прозрачност при данъчното облагане”, казва Гуриа, цитиран от ТАСС.

Според него присъединяването на Панама към въпросната система за обмен на данни ще позволи до голяма степен повишаването на ефективността на мерките, които се предприемат за борба с укриването на данъци.

Водещи

Най-четени