Папазов: Има сериозно подобрение в резултатите на БДЖ 20.11 | 18:51

Загубата на дружеството е намалена с повече от 4 млн. лв.

От Елица Елефтерова

Има сериозно подобрение в резултатите на БДЖ. В края на месец май загубата е била повече от 20 млн. лв, а в края на миналата седмица е била по-малко от 16 млн.лв.

Това заяви министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Данаил Папазов на заседание на Комисия по транспорт, информационни технологии и съобщения.

"В сряда очаквам отговора на забележките, които са направени в първоначалния одитен доклад при проверката в НК "Железопътна инфраструктура". След това докладът ще ви бъде представен”, посочи той.

По мудите му в одита има констатирани нарушения в някои обществени поръчки с направление, т.нар. аварийни ситуации и други. При Български държавни железници нарушенията са главно при продажбата на скрап. Папазов има съмнение и относно ценообразуването, дали са постигнати най-добрите цени.

Предприели сме необходимите мерки, които влизат в изпълняващата се вече оздравителна стратегия, допълни Папазов.

По темата за електронното правителство, Папазов посочи, че това е един много тежък въпрос. "Не знам дали сме в правилната посока, защото в момента завършваме стратегията за електронното правителство, каза Папазов.

"Разработваме екшън план, за да може електронното управление да действа. Раздадени са 4000 от т.нар. идентификационни карти – на лекари, студенти, администрации, учени от БАН и други институти, които да тестват картите.

Проблемите по тестването са доста. Прави се анализ на всички слабости. До края на този месец ще имаме по-точна картина на действията, които предстоят оттук нататък", обясни министър Папазов.

 

Водещи

Най-четени