Папазов: Няма загуби по ОП „Транспорт“ 18.06 | 16:09

По програмата има одобрени 11 проекта за над 50 млн. евро

От Мина Стойчева

Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Данаил Папазов потвърди, че до сега няма допуснати загуби на средства по оперативна програма "Транспорт". "Няма да бъдат допуснати и тази година като прогнозата ни е да надхвърлим целта за 2014 година с над 190 млн. евро", допълни още той на изслушването му по отношение изпълнението и текущото състояние на програмата, цитиран от в-к "Стандарт".

Папазов коментира още, че има общо 115 одобрени проекта по програмата, като 11 от тях са на стойност над 50 млн. евро. По неговите думи благодарение на работата по ОП "Транспорт" налице са рехабилитацията на над 240 км. влакова линия, както и построяването на 140 км. автомагистрали. Транспортният министър подчерта, че по двата проекта за разширяването на метрото в София са изградени 13 метролинии с 13 станции.

"Изпълняват се и трите проекта за подобряването на корабоплаването по р. Дунав и Черно море. Завършена е първата фаза от проекта "Булрис". Значителен напредък е постигнат по изграждането на речно-информационния център в г. Русе", каза още Данаил Папазов.

Той потвърди, че до края на 2014 г. обхода на Враца, Лот 2 на "Марица" и Лот 4 на АМ "Струма", както и железопътната гара Пазарджик, ще бъдат готови. Министърът припомни и одобрението на проекта за Западна дъга на Околовръсното в София от Европейската комисия. 

Водещи

Най-четени