Патентоваме българското кисело мляко за производство във Виетнам 30.09 | 19:37

Сътрудничим си с азиатската страна и в бубарството и винопроизводството

От Елица Елефтерова

България ще съдейства с необходимите документи за патентоване на българското кисело мляко за производството във Виетнам. Това заяви министърът на земеделието и храните проф. Димитър Греков на среща с посланика на социалистическата република в България Ле Дък Лиу.

Министърът посочи, че сред възможностите за успешно сътрудничество с Виетнам са бубарството, производството на вино и кисело мляко и обмяната на студенти.

По отношение на винопроизводството министър Греков заяви, че нашите производители изпитват трудности в поддържането на достатъчни количества за големите международни пазари.

По тази причина би било по-удачно Виетнам да изкупува наливно вино с определени параметри, което да се бутилира в азиатската страна под една марка. Така би се гарантирало постоянното присъствие на качествено българско вино.

Греков беше категоричен, че предстоящото подписване на меморандум за сътрудничество между България и Виетнам в областта на земеделието, животновъдството и рибарството ще положи основата на нещо много важно, защото документът съдържа ясни, точни и изпълними цели.

Най-четени