Петролът прекъсна тридневното си поскъпване 23.01 | 10:19

В Ню Йорк WTI с доставка през март се търгуваше за 96,68 долара за барел

От Елица Елефтерова

Цената на лекия суров петрол West Texas Intermediate (WTI) прекъсна тридневното си повишение. Стойността на суровината беше стигнала 3-седмичен връх.

WTI с доставка през март се търгуваше за 96,68 долара за барел на Нюйорската фондова борса, като поевтиня с 5 цента. Суровия петрол е поевтинял с 1,8% за тази година.

Фючърсите леко се промениха стойността си, след като в края на вчерашната търговия (22 януари) затвориха при най-високото си ниво от 31 януари. Контрактите в деня се повишиха с 1,76 долара, достигайки до 96,37 долара за барел.

Поевтиняването става на фона на спекулациите, че търсенето на гориво в Китай ще се забави след изненадващото спадане на индекса на производствената активност (PMI) в страната, съобщава агенция Bloomberg.

Според енергийния експерт Гордън Куан от Nomura Holdings, по-слабият PMI индекс ще доведе до забавяне на търсенето на петрол в Китай.

В Лондон цената на петрола сорт Brent с доставка за март поевтиня с 27 цента до 108 долара за барел. Разликата в цената с лекия суров петрол беше 11,32 долара, като вчера тя беше 11,54 долара.

Водещи

Най-четени