Петър Славов: Законът за горивата противоречи на Конституцията 10.01 | 19:38

ще срине дребните търговци и ще доведе до увеличение на цените на горивата у нас, смята той

От iNews

Законът за горивата, който трябва да влезе в сила на 29 януари, е дискриминационен и противоречи на Конституцията. Това каза в "Лице в лице” Петър Славов от "Демократична България”.

По думите му новият закон ще срине дребните търговци и ще доведе до увеличение на цените на горивата у нас.

"На практика се въвеждат едни невероятни изисквания – основен капитал 1 млн., за всеки обект по 20 хил., отделно обезпечение по половин милион. Кой може да изпълни тези изисквания, за да може да развива този бизнес? Освен най-едрите представители на този бизнес, никой друг не може да го направи”, категоричен беше Славов.

В подкрепа на думите си той добави, че за пореден път България е с една от най-високите цени на дизела.

"В момента цените на дизела в България преди данъци са по-високи от страни като Франция, като Великобритания, като Германия, като Италия. Толкова богата ли е България и защо има толкова високи цени? Не е начинът да се бориш със сивия сектор като унищожиш малките търговци”, посочи Славов.

От "Демократична България” са написали и внесли в деловодството на Народното събрание законопроект, който по думите на Славов ще въведе засилена конкуренция и ще облекчи режима на данъчните складове за горива. Внесените текстове обаче били игнорирани.

Водещи

Най-четени