Печалбата на BMW намалява 02.08 | 11:36

Chrysler и Nissan отчитат увеличение на продажбите

От Ралица Стоянова

С 28% е намаляла нетната печалба на германския производител на автомобили BMW през второто тримесечие на тази година спрямо същия период на миналата, информира Wall Street Journal.

Като причини за лошия резултат се посочват високите разходи и голямата еднократна печалба, която е била регистрирана през 2011 г., пише Econ.bg.

Влошаващият се пазарен климат може да окаже съществено въздействие върху работата на немския гигант до края на годината. Въпреки всичко от BMW не промениха прогнозата си за печалбата на производителя в края на 2012 г.

Американската компания Chrysler, които са притежавана от италианския атомобилопроизводител FIAT, е продала близо 130 хил. коли и камиони през миналия месец в САЩ, което е ръст от 13%. Това е най-добрият ѝ резултат за последните пет години.

Увеличението при японския производител Nissan е още по-внушително – 16,2 на сто (98 хил. автомобила), информира Reuters.  Резултатът се дължи на добрите финансови сделки на компанията и голямото търсене, което е привлякло множество клиенти. 

През юли общия брой продадени автомобили в САЩ достига 14 млн. в сравнение с 14,1 млн. месец по-рано. 

Водещи

Най-четени