Печалбите на Volkswagen набират все повече скорост 27.10 | 16:45

От германския автомобилен производител отчитат десеторно увеличение на печалбите през периода юли-септември

От Кристалина Илиева

От най-големия автомобилен производител Volkswagen се похвалиха, че печалбата на компанията за периода юли-септември е скочила 10 пъти до 2.2 милиарда евро. Забележителните резултати се дължат на силното търсене и стриктния контрол на разходи, съобщиха от Volkswagen.

И въпреки подобрението, VW не са изпълнили нормите си, поставени за годината, макар и целите да са съвсем благоразумни според повечето анализатори.

Продажбите на автомобилите, произведени от групата, са скочили с 18.4% до 30.7 милиарда евро през третата четвърт на 2010 година.

За съжаление от Volkswagen не очакват ръстът, наблюдаван през първите девет месеца на 2010 година, да продължи и през последното тримесечие.

VW и нейните девет бранда, сред които Audi, Bentley, Seat и Skoda, е продала 5.4 милиона автомобила за първите 9 месеца на 2010 година. От компанията се надяват, че за цялата 2010 година ще успеят да подобрят продажбите си, постигнати през 2009 – 6.3 милиона коли.

Дългосрочните цели на германската компания предвиждат да превземат титлата „ най-голям производител на автомобили в света“ до 2018 година. Към момента този приз се държи от Toyotа. 

Водещи

Най-четени