Писмото за корупцията около „Химко“ не идва случайно 26.01 | 11:08

Сред съветниците на премиера няма Богданов, казва медийният съветник на кабинета

От iNews.bg

Има нещо съмнително около писмото на американската компания ANJ Group Corp. и президентът й Ян Аронов, което излезе в публичното пространство вчера и в което се твърди, че около "Химко" се върти мащабна корупционна схема. Това стана ясно от коментарите на медийният съветник на правителството Севдалина Арнаудова и икономистът Владимир Каролев, който е и съветник на икономическия ни министър, пред Нова ТВ.

От една страна се оказва, че съветник с фамилия Богданов, за който се споменава в писмото, че е поискал два подкупа на обща стойност 1 млн. евро, в екипа на премиера Бойко Борисов не съществува. Това заявява Арнаудова. А думите й се подкрепят и от Каролев, който казва, че не познава и не е чувал за такъв човек. Според медийния съветник на правителството имената на съветниците са публично достояние, а периодично се обявяват и ако има новопостъпили такива.

Тя каза още и че постоянно в деловодството на правителството се получават различни сигнали. "Всеки може да подаде сигнал както иска и докъдето иска. Постоянно получаваме писма с всевъзможни текстове. За мен това нещо, съшито с бели конци, не се случва случайно”, казва Арнаудова.

От своя страна Владимир Каролев изрази известни съмнения към американската компания, подала сигнала за корупция. Той каза, че му е направило силно впечатление, че ANJ Group Corp. няма фирмен сайт, нито пък електронна поща. Каролев смята и че започналата проверка от страна на прокуратурата ще разкрие истината около писмото.

Икономистът изрази и силни съмнения, че врачанският торов завод отново ще заработи. "Със сигурност "Химко” няма да се възроди, каквито соцмечти излязоха през последните седмици”, коментира той.

Водещи

Най-четени