Планът за заетостта ще доведе до максимум 2% икономически ръст в САЩ 10.09 | 15:21

Такова мнение изказват от Goldman Sachs, Moody's и JPMorgan Chase

От iNews.bg

Американската икономика ще отчете ръст с до 2% заради предложения от Барак Обама план за увеличение на заетостта. Това твърдят икономисти от Goldman Sachs, Moody's и JPMorgan Chase пред агенция "Блумбърг".

Предложените от Обама мерки ще повишат разходите за изграждане на инфраструктура, ще намалят наполовина данъците за ведомост, които се плащат от малкия бизнес и това ще помогне за създаването на 1,9 млн. нови работни места.

"САЩ е на ръба на рецесията. Ще трябва обаче време, за да може новите мерки да върнат доверието", твърди Марк Занди, главен анализатор в Moody's Analytics.

Според Майкъл Фероли, главен икономист в JPMorgan, планът намалява риска от рецесия на САЩ. Той обаче няма да помогне особено за икономическия растеж на страната през втората половина на 2012 година.

По оценка на 63 икономисти, анкетирани от "Блумбърг", американската икономика ще отбележи растеж от 1,6% през тази година и от 2,2% през следващата. Предишните прогнози сочеха ръст от съответно 1,7% през тази година и 2,4% през следващата.

Водещи

Най-четени