Платиха заплатите на миньорите в Бобов дол 27.10 | 14:25

Рудник „Бабино“ ще продължи да работи, компанията отваря приемна за служителите си

От iNews.bg

Миньорите от Бобов дол са получили всички забавени заплати. На работниците на "Въгледобив Бобов дол" са били предадени и дължимите им ваучери за храна. "В съответствие със задълженията, поети от ръководството на "Въгледобив Бобов дол" ЕООД са изплатени заплатите и са предоставени ваучерите на миньорите", съобщиха от компанията.

Освен раздадените ваучери от Ръководството, миньорите получиха днес и допълнителни от омбудсмана, чиято обща стойност е 153 560 лв. За целта са били използвани непотърсените ваучери от националната кампания "Великден за всеки", която през пролетта проведе общественият защитник. Така 1 814 семейства на работещите в рудник "Бабино" получиха общо 7 678 талона, с които ще могат да пазаруват до 31 декември т.г. в 5 000 магазина в цялата страна.

Паралелно с това от ръководството на "Въгледобив Бобов дол" заявиха, че засега няма да се затваря рудник "Бабино". Както и че се прави всичко необходимо, за да може да има рестарт на работата на мината и процесът да продължи нормално. От предприятието изразиха и благодарност за съвместната работа с Министерството на енергетиката, производителите на електрическа енергия и синдикатите и припомниха, че миналата седмица бе проведена среща, на която се взе решение да бъде създадена работна група към Браншовия съвет за тристранно сътрудничество, която да обсъди и изработи стратегия за бъдещото развитие на въгледобива у нас. "За подобряване на диалога с гражданите и работниците се планира и да бъде открита приемна в Бобов дол", допълниха от въгледобивното дружество.

Водещи

Най-четени