Плащаме по 700 лв. за парно и топла вода на година 04.06 | 10:30

Това показват данните от обработените изравнителни сметки

От Филипа Тодева

Домакинствата плащат средно по 700 лв. за парно и топла вода на година. Това показват данните от обработените изравнителни сметки. Ася Ангелова - председател на Асоциацията на топлинните счетоводители, съобщи пред БНР, че до момента са обработени 10-15 от сметките.

Тя обясни и, че който и на двете посочени дати за изравнителното отчитане не предостави данни за изразходваната топлинна енергия, ще получи максимално възможна сметка с начислено максимално количество енергия. 

Недоволните от сметките си могат да ги обжалват в 30-дневен срок.

"Ако някой забележи някаква неточност или нещо не му е ясно и иска допълнителни разяснения, нека да се обърне към фирмата-топлинен счетоводител, която го обслужва. Всяка следваща година гражданите все повече и повече се запознават със системата за дялово разпределение и това води до по-малък процент запитвания, жалби, въпроси, т.е. забелязва се една положителна тенденция в това отношение. В момента е хубаво да кажем на гражданите, че ако не са били отчетени, не са били в къщи, не са имали възможност – нека се свържат с топлинния счетоводител, който ги обслужва, и поиска допълнителна дата за отчет. Сега е моментът това да го направят", уточни Ангелова.

Крайният срок е 3 месеца след предоставяне на сметката на упълномощеното лице.

Водещи

Най-четени