Пловдив привлича китайски инвеститори 24.03 | 14:48

Над 50 от най-значимите китайски фирми се оглеждат за инвестиции в Пловдив

От Елица Елефтерова

Над 50 от най-значимите китайски фирми участват в българо-китайски бизнес форум, който се провежда в Пловдив. "Пловдив — Шънджън: Сътрудничество и инвестиции 2014” събира едни от водещите компании в отраслите си в световен мащаб.

Паралелно с форума се организира и изложение "Произведено в Шънджън", на което са представени високотехнологични продукти, произведени в 10-милионния китайски мегаполис.

Кметът на Шънджън Цин Ксу пристига в България, за да подпише с кмета на Пловдив инж. Иван Тотев споразумение за побратимяване между двата града.

Със своите шест промишлени зони, обединени в "Тракия икономическа зона”, Пловдив и съседните общини, са инвестиционен рай и имат готовност да предложат индустриални зони и свободни терени за привличане на инвестиции, свързани с високите технологии.

Съвместното развитие в областта на биотехнологиите, автомобилостроенето и генетиката е основната цел на китайските фирми в Пловдив, смята кметът на Шънджън. По думите му освен на гореспоменатите отрасли, ще се залага и на внасянето в Пловдив и България на биофармацефтика и медицинска апаратура. 

Водещи

Най-четени