Подновяват ВиК-то в Габрово за близо 12 млн. лв. 18.08 | 11:03

В резултат на договора ще се изпълнят мерки, които ще коригират силно амортизираното състояние на водоразпределителната мрежа

От Кремена Бедерева

Договорът за строителство в рамките на водния проект в Габрово беше подписан на официална церемония. Осем подобекта ще бъдат ремонтирани, съобщава Север.бг.

Стойността на договора е 11 966 428,02 лв. без ДДС. Продължителността е две години за строителство и една година за съобщаване и отстраняване на дефекти съгласно условията на ФИДИК "Червена книга".

В резултат на договора ще се изпълнят мерки, които ще коригират силно амортизираното състояние на водоразпределителната мрежа и високото налягане в нея, ще доведат до значително намаляване на техническите водни загуби на питейна вода, ще подобрят цялостната надеждност на водоснабдяването посредством елиминиране на честите аварии и ремонтни работи по водопроводната система, както и преустановяване на високите разходи за експлоатация и поддръжка.

Извършен е анализ на състоянието на уличната мрежа, попадаща в обхвата на проекта, като са идентифицирани необходимите допълнителни работи. Този подход предполага цялостен основен ремонт на улици и частичен ремонт на тротоари, разрушени от строителните дейности.

Ремонтните дейности ще обхванат кварталите 'Радичевец' и 'Йонковото'; кв. и водоем 'Любово'; кв. Беленци"; кв. 'Лисец'; дерета ВиК, Маркотея, Бялката, Хаджицонев мост, стадион; кв. 'Радичевец'.

Водещи

Най-четени