Популяризират данните от изследване на условията на труд 04.05 | 12:06

620 хил. лева ще струва организирането на национална конференция и медийно покритие

От Миглена Иванова

Информационна кампания за представяне на резултатите от националното изследване на условията на труд в България ще проведе Изпълнителна агенция "Главна инспекция по труда" (ГИТ), става ясно от обществена поръчка, публикувана на сайта на Държавен вестник.

Финансирането е осигурено от Оперативна програма "Развитие на човешките ресурси", с финансовата подкрепа на Европейския социален фонд и България.

Поръчката предвижда осъществяването на три основни дейности. Една от тях е национална конференция за представяне на резултатите от националното изледване на условията на труд в страната за 200 участници и на прогнозна стойност 50 000 лева.

От ГИТ смятат да представят резултатите и в националните медии чрез организиране и излъчване на репортаж в 1 национална медиа – радио/телевизи, публикации в 3 национални печатни издания, както и създаването на подсайт към сайта на агенцията за популяризиране резултатите от проучването. Прогнозната стойност по тази обособена позиция е 40 000 лева.

Предвидено е и издаването на доклада в пълен обем с тираж 1 500 броя, резюме да доклада на български и на английски език в тираж, съответно, 10 000 и 1 450 броя, издаване на 20 000 диска с доклада, както и на флаш памети, на 20 000 брошури, изработка на информационни табла, визитници, тематични бележници, рекламни химикали, папки, банери и други. Прогнозната стойност по дейностите е 530 000 лева.

Предварителните резултати от националното изследване за условията на труд в страната показаха, че в България здравето на работниците е най-застрашено в 14 икономически сектора, сред които най-опасни са строителството, транспортът, производството и разпределението на енергия, добивната и преработващата промишленост и други. В 13 сфери на икономиката и най-малко 100 предприятия пък ще бъдат внедрени модели на системи за управление на безопасност и здраве при работа.

Международният стандарт за безопасност и здраве при работа беше въведен у нас през 1999 г. По него са сертифицирани повече от 900 български фирми.

Водещи

Най-четени