Последният участък от "Тракия" готов до пролетта 28.11 | 16:13

Строежът на лот 4 върви по график, каза шефът на АПИ

От Ралица Стоянова

Изграждането на лот 4 на автомагистрала "Тракия" върви по график. Това заяви на работна среща в Ямбол председателят на Управителния съвет на Агенция "Пътна инфраструктура" Лазар Лазаров, цитиран от БНР.

В някои от участъците на последната отсечка на магистрала "Тракия" между село Зимница и Карнобат вече се поставя асфалт.

"В момента строителството е във финална фаза. Лазаров изрази надежда последният лот от аутобана да бъде готов в срока по договор. Развалянето на времето обаче може да го отложи до настъпването на благоприятни метеорологични условия – до пролетта.

Продължават и замерванията на качеството на строителството на последния лот. "Всяка партида от битумите, които се получават, се изпитват, за да сме сигурни, че няма да се разваля пътна конструкция - това, което се случи на лот 3", допълни Лазаров. Той увери, че ако се установи нередност при строителството, тя ще бъде отстранена своевременно.

Вече е започнало изграждането на бензиностанция и заведение за бързо хранене до Кермен и се очакват още предложения от страна на бизнеса за строителството на обекти по лот 3 на магистралата.

В края на август беше пуснато дясното платно на магистрала "Тракия" в посока Бургас между град Ямбол и село Зимница, където има връзка с Петолъчката. Новият участък е с дължина 17 км.


Водещи

Най-четени