Пощенска банка ще финансира малкия бизнес с нови 30 млн. лева 05.08 | 14:40

Финансовата институция подписа споразумение с ББВР за преференциално кредитиране на микро, малки и средни предприятия

От iNews.bg

Пощенска банка ще подкрепи микро, малки и средни предприятия в страната с кредити за общо 30 млн. лв., съгласно споразумение за партньорство по новата програма на Българска банка за развитие за индиректно финансиране на българския бизнес, озаглавена "Напред".

Кредитите ще бъдат с по-ниски такси и по-ниски лихвени нива от стандартните за пазара. С новата кредитна линия Пощенска банка ще предостави финансиране на компании, които искат да се развиват, да създават нови работни места и да допринасят за развитието на икономиката на страната.

Средствата ще бъдат отпускани за оборотни и инвестиционни цели, проектно финансиране за технологично обновление, както и за подобряване на конкурентноспособността и експортния потенциал на малкия бизнес. Фирмите-кредитополучатели ще имат достъп до финансиране при годишен лихвен процент в размер на 3-месечен EURIBOR плюс годишна надбавка до 4,3%. Максималният размер на заемите е 3 млн. лева.

Условията важат и за рефинансиране на заеми на малки компании, при условие, че бизнес плановете им предвиждат откриване и поддържане на поне 30 нови работни места през периода на заема или осъществяване на дейност в области на страната с висок процент на безработица.

Четири са типовете финансиране в рамките на кредитната линия, които Пощенска банка ще предложи - оборотни кредити на вноски, инвестиционни кредити на вноски, кредитни линии и овърдрафти. Чрез схемата ще се финансират и проекти по оперативните програми на ЕС.

Водещи

Най-четени