Правителството обсъжда концесията на Летище „София“ 17.05 | 11:17

Тази седмица Министерски съвет заседава във вторник

От iNews.bg

На правителственото заседание, което тази седмица се проведе във вторник, се очаква министрите да вземат решение за откриване на процедура за предоставяне на концесия на "Гражданско летище за обществено ползване София” – публична държавна собственост. Това съобщиха от правителствената пресслужба преди заседанието.

Заседанието на кабинета започна в 10.00 часа. Точката за концесията на Летище "София” е предпоследна в дневния ред на министрите.

Министърът на транспорта Ивайло Московски очаква финансовият ефект за държавата от концесията на летището да е 1,1 млрд. лв. Преди това обаче ЕК трябва да разреши на страната да погаси с парите от концесията част от дълговете на БДЖ. Брюксел трябва да вземе през есента пренасочването на средствата.

В днешния дневен ред на Министерския е и разглеждането на Проект на постановление за одобряване на допълнителни разходи по бюджета на Съдебната власт за 2016 г., както и Проект на решение за предложение до Народното събрание за ратифициране на гаранционното споразумение за заем за Фонда за гарантиране на влоговете в банките в България между Република България и Европейската банка за възстановяване и развитие, предаде Фокус.  

Водещи

Най-четени