Преасфалтират 3 км от лот 4 на "Тракия" 31.07 | 17:15

Павлова се надява участъкът до Петолъчката да бъде пуснат до края на август

От Ралица Стоянова

Три километра от лот 4 на автомагистрала "Тракия” ще бъдат преасфалтирани. Това каза министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова след инспекция на трасето, информира Агенция "Фокус".

Два километра циментова стабилизация и един километър асфалтово покритие ще бъдат премахнати. Причината не е заради качеството на сместа, а заради несъответстващи нива.

Има създадена добра организация за работа. Изпълнителят няма да може да пусне предсрочно обекта на 1 август, както беше заявил, но за нас е по-важно качеството, категирична беше Павлова.

"Надявам се следващите седмици до края на август да се довърши участъкът и тези 17 км до Петолъчката да бъдат пуснати", каза още регионалният министър. Тя посочи, че най-голямото съоръжение по цялата магистрала – мостът над река Тунджа вече е завършен.

Павлова заяви, че тговорните институции ще съдействат изграждането на бензиностанции по магистралата да става по-бързо, защото според нея не може по цялата "Тракия" да няма нито една бензиностанция и на шофьорите да им се налага да влизат в населените места, за да зареждат.

Павлова се обърна и към мобилните оператори с апел да подобрят обхвата на клетките си, тъй като на много места по трасето той се губи.

Проектът за доизграждане на магистрала "Тракия" лот 4 Ямбол-Карнобат с обща дължина 49,08 км се съфинансира по ОП "Транспорт” 2007-2013 г. и националния бюджет. Лот 4 започва от км 276+200 (съвпада с км 277+597 на лот 3) като продължение на лот 3 "Нова Загора – Ямбол” с пътен възел полудетелина на път ІІ-53 "Сливен – Ямбол”.

Водещи

Най-четени